Marg & Bein

Marg & Bein er råskummel lesning for de modigste. Skjekk under sengen, ha lommelykten klar og forbered deg på isende grøss.

Det er tre forfattere bak serien; Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen.

http://margogbeinserien.wordpress.com/

Dette er Ingunns bøker i serien:

  • Grusom spådom – 2007
  • Kannibalen – 2007 (Kåret til Årets bok i Stavanger 2007)
  • Vampyrnatten – 2008
  • Siste bane – 2008
  • Bøddelen – 2009
  • Dukken – 2010 (Vant ARKs barnebokpris 2010)
  • Kjøtt og blod – 2011

Arne Svingen, Jon Ewo og Ingunn Aamodt

 

Foran Thomas sto en uhyggelig gammel dame. Hun måtte være hundre år, minst. Hun var lavere enn ham, og ryggen var fryktelig krokete. Ansiktet var helt skjult under et mørkt skaut. "Dere ser etter meg," hvisket hun hest. Thomas svelget. Var dette spåkona? Hvordan viste hun i så fall at de lette etter henne? Han hadde ikke lyst til å bli spådd lengre. Denne kona fikk blodet i årene til å fryse til is. De måtte komme seg bort herfra. Nå!

Kannibalen gikk inn på kontoret sitt og åpnet skuffen hvor knivene og sagen lå. På veggen over pc-en hang avisutklippene som handlet om alle ofrene som hadde forsvunnet, og restene som hadde blitt funnet, og spekulasjoner om hvem kannibalen kunne være. Det hadde blitt noen avisoppslag opp gjennom årene. Politiet hadde ofte vært på sporet. Det var en katt-og-mus-jakt, som musen alltid vant.

Sjuende klasse ved gamle Grimler skole skal ha lesevake. Joacim er forelsket i Fanny og håper natten skal bli spennende. Og det blir den. Livsfarlig spennende. Denne natten er det nøyaktig hundre år siden sønnen til skolens grunnlegger døde på mystisk vis. Eller døde han egentlig? Kan han fremdeles leve etter hundre år? Elevene finner en bok om vampyrer og leser at enkelte vampyrer våkner hvert hundrede år. Og klokka tolv dukker det opp en merkelig fremmed på Grimler skole.

Elisabeth og Maria står på rulleskøyter på T-banestasjonen selv om de vet det ikke er lov. Elisabeth ramler og havner på de strømførende skinnene. Hun ender på sykehus i koma. Maria oppsøker stasjonen for å finne ut hva som gikk galt. En mystisk T-banevogn ruller inn på stasjonen. Inne i vogna er det døde mennesker, og blant dem sitter Elisabeth...

"Hva feiler det meg?" hvisker jeg endelig. "Ingenting" skynder mormor seg å si. Jeg tror hun merker hvordan jeg har det. "Du har nok oppdaget en ny evne," sier hun. "Mormoren min hadde også denne evnen." Jeg løfter blikket og ser på henne. Hun smiler ikke, men jeg ser likevel at hun er stolt og fornøyd. "Du har evnen til å kommunisere med de døde," sier hun.

Oldemor er blitt gammel, og bestemmer deg for å dele ut alle verdiene sine til slekta. Diamantringer, hytter, biler. Gjett hva Eva får? En gammel dukke! I raseri slår Eva dukken, hun holder den under vann, river av den hånda, stikker ut øyet. Synd at hun ikke hørte etter da oldemor fortalte om det spesielle ved dukken: At det som skjer med dukken, skjer med dens eier...

Reklamer
%d bloggere like this: